Workshops & trainingen

Sommige vraagstukken lenen zich uitstekend voor behandeling in een groep, een team of in de gehele organisatie. Omdat het iets is waar veel mensen op het zelfde moment mee bezig zijn. Of omdat het een thema is waar je als organisatie aandacht aan wilt besteden. Zoals bij de implementatie van Het Nieuwe Werken, waarbij medewerkers meer eigenaar worden van hun werkplanning, maar waardoor zij ook nieuwe uitdagingen ervaren om balans tussen werk en privé te blijven behouden. Of omdat Duurzame Inzetbaarheid en het (vitaal) aan de slag houden van medewerkers een item is in je organisatie. In die gevallen zet ik mijn kennis en ervaring in voor het ontwikkelen van een workshop of een training ‘op maat’. Ook help ik leidinggevenden bij het bespreekbaar maken van bepaalde onderwerpen, zoals het ontwikkelen competenties. Verder heb ik ervaring met het ondersteunen van P&O en OR bij visie-ontwikkeling en implementatie van ‘nieuw’ sociaal beleid.

Voorbeelden van workshops die ik de afgelopen jaren in organisaties heb uitgevoerd staan hieronder. Ter inspiratie. Gaan we samen aan de slag, dan maken we de inhoud samen ‘op maat’!


Spitsuurclub

Het is ‘spitsuur in je leven’. Je bent medewerker, ouder, kind, partner, vrijwilliger… Alle bordjes in de lucht houden, dat is je uitdaging!


In deze workshop maken we eerst de ‘balans’ op van je huidige leven. Vervolgens kijken we welke knelpunten je ervaart en hoe je dit zou kunnen verbeteren. Daarvoor breng je je energiegevers en energievreters in kaart. Je krijgt meer inzicht in wat jij nodig hebt om je accu op te laden. En je krijgt tips waardoor je leert om meer rust en ruimte te creeren in je agenda.

 

Duurzame inzetbaarheid

Welke levensfasen zijn er te onderscheiden? In welke fase van je leven zit jij nu? En wat betekent dat voor je inzetbaarheid op je werk?

In deze workshop maak je kennis met verschillende generaties en verschillende levensfasen. Je krijgt meer inzicht in de betekenis daarvan voor inzetbaarheid. De workshop wordt zo opgezet dat hij ondersteunend is bij het ontwikkelen van ‘nieuw’ sociaal beleid. Of om een visie te ontwikkelen op Duurzame Inzetbaarheid van mensen in jouw organisatie.

Workshop voor P&O-ers, MT en/of OR

Sta en val op

Dankzij jouw unieke combinatie van kwaliteiten help je de doelstellingen van je bedrijf, je klanten en jezelf te verwezenlijken. Dat weet jij… Weet je dit ook helder en duidelijk over te brengen op je omgeving? Hoe zorg jij er voor dat mensen weten wie je bent, waar je voor staat en waarvoor zij een beroep op je kunnen doen? Welke talenten zet jij in? Wat maakt jou uniek? Hoe maak jij jezelf zichtbaar?

Na afloop van deze workshop presenteer jij jezelf met méér focus en méér zelfvertrouwen, waardoor je méér gevraagd zult worden voor de dingen die jij wilt doen! Kom thuis met een sterk en opgepoetst zelfbeeld. Ontdek opnieuw waar je kracht ligt. En leer hoe je dit zichtbaar kunt maken in je werk.

Vitaal de herfst in

Workshop voor de medewerker die in de ‘balansfase’ van zijn of haar leven zit. Alles op orde, carriere gemaakt. Nog een jaar of 10 inzetbaar… Hoe blijf je vitaal? Hoe blijf je een aantrekkelijke werknemer voor je organisatie? Deze workshop gaat over ‘Duurzame Inzetbaarheid’. Hoe blijf jij duurzaam inzetbaar?

Wat wil je later worden

De beste medewerkers, zijn die medewerkers, die op de juiste plek zitten.
En niet alleen dat… ze weten ook waar ze aan bijdragen en waar ze naartoe willen.
In deze workshop krijgen medewerkers meer inzicht in hun drijfveren en ontwikkelwensen.

Stress, overspanning & burn-out

workshops voor organisaties
Workshop voor leidinggevenden

Doel: verbeteren begeleiding van de overbelaste medewerker en gespreksvaardigheden

Workshop voor medewerkers

Doel: zelfinzicht vergroten, waar sta je nu en wat heb je te doen?