Testimonials Workhops

Miliza Does (Gemeente Almere)
Op 10 december 2013 heeft Marja voor het jonge ambtenarennetwerk van de gemeente Almere de workshop ‘Sta en Val op!’gegeven. Wij, van het jonge ambtenarennetwerk van de gemeente, kijken terug op een geslaagde workshop. Marja zorgde voor een veilige, open sfeer in de groep en wist de deelnemers te enthousiasmeren. Ook stelde Marja de juiste vragen om de groep aan het nadenken te krijgen over hun ambities (onderwerp van de workshop). Enkele reacties die wij ontvingen van de deelnemers:
“Heb genoten van de workshop en het opende mijn ogen om verder uitzoeken wat ik wil en hoe het bij me past.”
“Ik heb ervaringen kunnen uitwisselen. En ondanks dat dit een gemêleerde groep was, konden wij elkaar tips en trucs meegeven waar je tegenaan loopt. Het was allemaal laagdrempelig en iedereen wist elkaar te vinden.”
“Dank voor een inspirerende middag.”

Sandra Slomp (www.packayo.com)
Tijdens het Onderneem 2013 event van Staples heb ik de workshops “Ik ben multi-ambitieus en in balans” en “Ik sta en val op” van Marja gevolgd. Marja is een fijne, rustige persoonlijkheid waarbij je je direct op je gemak voelt. Ze heeft een helder verhaal en stelt de juiste vragen om je aan het denken te zetten. Door de beperkte tijd die voor de workshop beschikbaar was, kon ze niet alles behandelen wat ze normaal gesproken zou behandelen. In plaats van alle materie in de beschikbare tijd te proppen, koos zij ervoor om een aantal punten eruit te pakken en daar uitgebreid op te focussen. Door het doen van kleine oefeningen met (onbekende) medecursisten ben ik tot een aantal interessante ontdekkingen gekomen waar ik zeker in mijn ondernemerschap meer mee kan gaan doen. Alle informatie kregen we bovendien na afloop per e-mail nagestuurd. Inspirerende en interactieve workshops die ik iedereen aan kan bevelen !

Hella
Ik heb meerdere trainingen bij Marja Pronk gevolgd. De laatste ging over balans op het werk. Marja is gestart met een gedegen voorbereiding door onder andere een intake gesprek. Wij kregen vooraf ook een opdracht, die we aan haar op moesten sturen. Daardoor had zij een goed beeld van de groep waaraan ze de training zou gaan geven. Voor mij heel belangrijk waren de Rationeel Emotieve Theorie (RET), de accu van je energiehuishouding, de primaire eigen taakstelling (PET) en de rollen van Belbin. Die zorgden voor veel herkenning en inzicht. De training had afwisseling in ontspanning en inspanning, bruikbare tips en Marja is een kei in het aandragen van praktijkvoorbeelden en ze heeft veel humor.

Francine
Ik heb de training Persoonlijke Effectiviteit gevolgd. Vooral dankzij de duidelijke uitleg, het enthousiasme en de brede kennis van Marja Pronk heb ik de lessen als zeer prettig ervaren. Ik heb geleerd hoe ik het gesprek op basis van gedragsstijlen en communicatiestijlen kan sturen om mijn doelen te bereiken. Ook ben ik meer bewust van mijn kwaliteiten en weet ik hoe ze te gebruiken om mijn doelen te bereiken.

Edwin
Een cursus is pas goed te noemen wanneer de trainer je kan blijven boeien. Jij bent zo’n trainer.

Petra
Ik heb de training als heel plezierig ervaren. Je geeft veel uitleg en laat ons veel oefenen. Daardoor heb ik veel geleerd. Ik had meteen een vertrouwd gevoel bij je.

Sandra
Marja bedankt voor de leerzame lessen. Ik ga er meteen mee aan de slag.

Ingrid
Dank je wel voor een rustige en prettige samenwerking en je deskundige begeleiding.

Chris
Dat ik me veilig voelde in de groep heeft voor een groot deel met jou te maken.